![correct reading of the extra virgin olive oil label](https://www.oliocancila.it/wp-content/uploads/2023/02/RZ69445-e1682687621432.jpg)
How to recognize extra virgin olive oil
How to recognize extra virgin olive oil? The best way to tell if extra virgin
In der Ölkampagne 2022/2023 wurden 450 Flaschen natives Olivenöl extra in einem besonderen Format hergestellt, das auch durch das lasergravierte Holzetikett gekennzeichnet ist, eine Widmung, die die Söhne Nicola und Lorenzo Cancila ihrer Mutter Marianna machen wollten .
Dies ist ein natives Olivenöl extra, das aus zwei Olivensorten hergestellt wird:
– La Crastu, gebürtig aus dem Madonie-Park.
– Die Nocellara del Belice, sizilianische Exzellenz, die einzige, die zwei Auszeichnungen erhalten hat
PDO in Europa.
Natives Olivenöl extra mit grüner Farbe und ausgesprochen intensiver Fruchtigkeit, mit wichtigen bitteren und würzigen Noten, die gut zum Ausdruck kommen und ausgewogen sind.
Where and how was Olio Cancila born?
The Cancila farm is located in Sicily, in Castelbuono (PA), in the heart of the Madonie Natural Park.
The ten hectares of land were used for animal husbandry until 2005. The animals that fed on the crops prevented the healthy growth of the existing centuries-old plants. In 2006, after his retirement, our father Vincenzo Cancila decided to devote his work, his experience and his passion entirely to a long and demanding pruning to allow his trees to flourish.
Dove e come nasce Olio Cancila?
L’Azienda Agricola Cancila si trova in Sicilia, a Castelbuono (PA), nel cuore del Parco Naturale delle Madonie.
I dieci ettari di terra fino al 2005 erano adibiti all’allevamento di bestiame. Gli animali nutrendosi delle piante utili, impedivano alle piante secolari presenti una sana crescita. Nel 2006, una volta in pensione, il nostro papà Vincenzo Cancila decise di dedicare completamente il suo lavoro, la sua esperienza e la sua passione ad una potatura lunga e impegnativa per permettere ai suoi alberi di rifiorire.
Our olive oil follows a strict treatment policy starting from the trees, to the bottling, passing through the cold pressing.
How to recognize extra virgin olive oil? The best way to tell if extra virgin
Extra virgin olive oil is one of the most important products of Italian cuisine in
Cold pressing is a technique for extracting oil that guarantees higher quality. Knowing the oil
Extra virgin olive oil is our green gold, the flagship product of our family business
Ditta Individuale di Macaluso Maria Anna
COD. FISC.: MCLMNN48L67C067J
P.IVA: 06784610823
Sede Operativa: Contrada Fiumara snc
90013 - Castelbuono (PA)
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P.IVA: 06784610823
Sede Operativa: Contrada Fiumara snc
90013 - Castelbuono (PA)
Sede Legale: Via Mustafà, 51 – 90013 – Castelbuono (PA)
Codice ATECO: 012600
Commercio al dettaglio di prodotti via internet
Codice per fatturazione elettronica: w7yvjk9
PEC: nicolacancila@pec.it
Lorenzo Cancila
Nicola Cancila
info@oliocancila.it
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Sede Legale: Via Mustafà, 51 – 90013 – Castelbuono (PA) – Codice ATECO: 012600 – Commercio al dettaglio di prodotti via internet – Codice per fatturazione elettronica: w7yvjk9 – PEC: nicolacancila@pec.it
Ditta Individuale di Macaluso Maria Anna
COD. FISC.: MCLMNN48L67C067J
P.IVA: 06784610823
Sede Operativa: Contrada Fiumara snc
90013 - Castelbuono (PA)
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Codice ATECO: 012600
Commercio al dettaglio di prodotti via internet
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PEC: nicolacancila@pec.it